fredag 28 november 2014

Dyrt eller billigt smink

 

Bild: Lånad fr google

Igår i tv-programmet Plus tog de upp skillnaden mellan billigt och dyrt smink.
Två kit inhandlades. Mascara, foundation, ögonskugga, ögonbrynspenna och läppstift.
Den billiga påsen kostade dryga femhundringen, den dyra påsen ungefär tvåtusen kronor mer.
Två olika test utfördes.
Det första gick till som så att två kvinnor sminkade halva ansiktet var med det dyra resp. det billiga sminket och sedan jämförde de sida a och sida b efter 12 timmar.
Hållbarhet och känsla.
I det andra testet var det en kvinna som gjorde likadant, sminkade halva ansiktet med dyrt smink och halva med billigt dito och sedan gick de ut på stan och frågade vilken sida som såg bäst ut.
Ingen av testdeltagarna fick veta vilken sida de sminkat med vilken prisklass, allt smink var avidentifierat på märken osv.

I det första testet tyckte den ena kvinnan att båda sidorna av ansiktet suttit lika bra och hon märkte inte någon större skillnad.
Den andra kvinnan tyckte att sida a (det dyra sminket) satt betydligt bättre och ffa att den billiga foundationen var klabbig och blank.
Kvinnan som frågade runt på stan fick jämt resultat. 1/3 tyckte sida a var snyggast, 1/3 tyckte sida b och 1/3 såg ingen skillnad.

Summa summarum av testet, rent utseendemässigt påverkar inte priset. Sminket som kostade mer än tvåtusen kronor mer var knappast häpnadsväckande mycket bättre.

Vad tycker ni själva?
Jag är lite splittrad.
Mycket av mitt smink är billigt smink.
Eyeliner använder jag vattenfast och flytande och där är IsaDora det bästa jag har använt trots att det är det billigaste.
Bland kajalpennor har jag prövat lite olika prisklasser och jag kan inte direkt säga att de dyra varit mycket bättre.
Nagellack är bäst när de är nya oavsett om du köper ett för hundralappen eller för trehundra kronor.
Foundation har jag aldrig funnit någon jag tycker om helt hundra. Har prövat lite olika prisklasser men inte de allra dyraste.
Just nu kör jag Sensai bronzin gel som ger ett naturligt och osminkat resultat, inget täckande.
Den är rätt dyr och gör sej egentligen allra bäst på sommaren när man redan har lite färg men den är även på vintern den jag trivts bäst med.
Mascara... ja, där är jag ju ihärdig. Jag har prövat mej igenom istort sett alla billiga märken och det ÄR stor skillnad, både i att måla på, i resultat och i hållbarhet.
Såväl Lancome som Dior har bra mascaror, Clinique har oxå helt okej produkt men jag är helt såld på Bobbi Brown sen dryga året tillbaka.

Något som jag verkligen, jag menar verkligen, kan rekommendera är Burt's Bee handkräm som jag använder varje kväll till både händer och fötter och som räddat mina hansingar nu i storstädartider.
Luktar ljuvligt också. Är härligt fet och vårdande men går ändå snabbt in i huden.

Puss/ Asta
(... Som idag inhandlat D-vitamin i hopp om att jaga åtminstone en del av tröttheten på flykten.)

1 kommentar:

  1. Hej aillihopa, jag vill tipsa om dessa 3 hemsidor som säljer billigt smink: http://www.onlinesmink.nu http://www.onlinemakeup.info http://www.makeupsweden.nu

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare