torsdag 20 november 2014

Hebefili


Hebefili  betyder att känna dragning till pubertala människor och är förmodligen betydligt mer vanligt än pedofili som är dragning till barn.
Vad som är upprörande är att det dessutom är betydligt mer accepterat och inte alls ses som en störning på samma sätt. I synnerhet inte bland män.
Gång på gång på gång rapporterar media och polis om detta.
Hur en journalist eller en polis på BARN och ungdoms sajter utgett sej för att vara "Elin 12 år" och fått mängder med sexuella förslag, påhopp och lockelser av män som är gott å väl vuxna, många gånger medelålders. Ni kan bland annat läsa om det här.
Varje gång jag läser om sånt här så känner jag hur blodet rusar till i hjärnan på mej och jag fylls av ett sånt förakt att jag skulle kunna kräkas.

För unga tjejer som precis kommit in i puberteten med allt vad det innebär av hormoner och vilsenhet är det ingenting konstigt att lockas av det förbjudna och spännande.
Det är ingenting ovanligt eller märkligt med att vilja utforska sin sexuella dragningskraft eller att bli smickrade av äldre män (alla uppger dessutom inte HUR gamla de är) som till en början öser över dem komplimanger och uppmärksamhet.
Komplimanger som övergår i tjat om mer, kanske en bild, kanske en sexig chatt, för att sedan bli mer hotfull och krävande.
Där tappar en en tjej greppet. Om det var spännande att få komplimanger är det inte lika spännande med hot om att föräldrar el klasskompisar ska få se bilder eller utdrag av texter där på vad som skrivits.
Många är de flickor som lockats till eller utpressats till möten, sexuella tjänster som de inte varit redo för eller intresserade av.
Det är bara nåt år sedan en ung flicka tog livet av sej efter hot å utpressning från en medelålders man.

I modellvärlden och i synnerhet i porrbranschen flirtas det ständigt med denna mäns dragning efter unga flickor som kommit upp i puberteten men ändå inte är vuxna.
Modellerna på catwalken ser knappast ut som några fullvuxna kvinnor med sina magra kroppar och små toppiga bröst.
Inom porren används ofta attribut för att förstärka barnsligheten på de kvinnliga aktriserna.
Skoluniformer, barnsligt smink, tofsar och flätor.
Å alla blir de förstås galna av åtrå av att få möjligheten att sättas på av håriga äldre män.

Straffen för grooming, det vill säga att som vuxen ta kontakt med ett barn i sexuellt syfte, borde skärpas. Frågan borde diskuteras öppnare och dessa män synliggöras.
Som ung flicka råkade jag ständigt ut för denna typ av män, och då fanns inte ens internet.
Många av mina vänner har liknande erfarenhet.
Det är vidrigt men jag tror ingen, eller få av dessa män, såg sej som pedofiler.
Att uppskatta och attraheras av ungdom ser många män som fullständigt normalt.
Att försöka ta för sej lika så.
Mina döttrar är vuxna nu men om det hände något av mina barnbarn så skulle jag se det som min livsuppgift att förstöra livet för dessa herrar.

Vad tänker ni?
Varför tror ni det är så accepterat och vad kan ni göra åt det?

Puss/ Asta

2 kommentarer:

  1. Jag har inte orkat gå in i den här diskussionen i dag på nätet, för det känns lite för nära. Min dotter träffade en äldre kille på en av de cosplaymöten hon var på. Han var inte vuxen, men han var betydligt äldre än henne och han visste hur gammal hon var. Han gjorde inget när de träffades, mer än att överösa henne med komplimanger. När hon kom hem började han chatta med henne på fejjan och hon var inte helt bekväm med det han skrev, så jag hjälpte henne att formulera neutrala och avkyllande svar. Droppen kom när han började skriva om en sexdröm han haft om henne. Då hjälpte jag henne att blockera honom på fejjan. Hon mådde superdåligt och var skärrad, men hon har så pass bra kontakt med oss föräldrar att vi fick veta allt direkt och kunde hjälpa henne. Tänk de som inte har det? Så jäkla vidrigt och det borde verkligen diskuteras på ett helt annat sätt än det nu görs. Nu är det mer artiklar som påstår sig vara upprörda, men under ytan spelar de på sex och upphetsning för att locka läsare. Otäckt det oxå!

    SvaraRadera
  2. Vad hände med min kommentar? Jag skrev om min motvilja till att ta del av de här nyheterna... dottern var ute för något som liknar det här men aldrig gick så långt här under hösten. En äldre kille, 18 år, träffade och fattade tycke för henne på ett av de cosplayevent hon varit på. Hon uppfattade honom som en kompis, men när hon kom hem började han chatta intensivt med henne via fejjan, Hon tyckte det var lite obehagligt, han visste hur ung hon var (14 år) och ändå ville han de skulle träffas och liknande. Hon ville inte vara otrevlig utan tog hjälp av mig och sin pappa för att kunna svara trevligt men undvikande. Sen en dag berättade hab via chatten att han hade haft en sexdröm om henne och då ville hon inte alls ha kontakt med honom längre. Jag hjälpte henne att blocka honom på facebook, men hon oroar sig för att träffa honom när hon åker på event. Nu har hon en så öppen kontakt med oss föräldrar att vi var insatta i det hela och diskuterade hela tiden med henne om hur hon kände och hur hon ville hantera det, men det finns många ungdomar/barn där ute som av olika anledningar inte har vuxna att ta hjälp av. så jäkla otäckt!

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare