måndag 3 september 2012

Citat

Ibland säger människor saker som man av någon anledning kommer ihåg för alltid.
För att det var roligt sagt eller kanske ännu oftare, för att det gjorde en förbannad.
En del av de där meningarna blir sedan roliga citat som man kan slänga sej med lite när som helst.

Ett klassiskt sådant var när Per Ledin (hockeyspelare för HV71) var förbannad på nån frölundaspelare och fräste: "Nu är råttet mågat."Nästa gång HV kom på besök i Scandinavium hade frölundafansen gjort en stor banderoll där det stod "Är råttet mågat nu Per Ledin?"
Själv använder jag uttrycket så ofta att jag får tänka till vilket som är det roliga och hur det heter på riktigt.

Ett annat, nästan än mer känt, var när Birigit Friggebod efter uppror i förorten på fullt allvar försökte lugna ner stämningen genom att säga "Hör ni, nu tycker jag att vi gemensamt sjunger We shall owercome."Ja, herre gud... det är så dumt så man fattar inte att det är på riktigt. En politisk satirisk sketch skulle aldrig kunna göra det roligare. Används oxå flitigt av undertecknad i olika situationer.

Sen har jag en del privata...
Som när instruktören på brukshundsklubben förklarade Märtas problem med "Det är inte ditt fel, hunden har... ja, hur ska jag förklara?! Fel på hårddisken. Det går inte att laga."Då blev jag DJUPT förolämpad, nu är det lite roligt å används titt som tätt. "Har du fel på hårddisken eller?"
Eller när en av mina grannar under Märtas bråkiga år förklarade sin hundkompetens med att hon minsann var uppvuxen med hundar och "jag kan se i hennes ögon att hon är ond." Mmmm, jo men eller hur?! Lite lustigt är att hon nu har en liten tovig sak till hund med ungefär samma beteende som Märta hade då, Som morrar och gör utfall. Men hennes hund är så klart inte ond.
Nej den leker! Busar lite.
Jo jo.
Vi säger ofta det inom familjen i alla fall och har skrattat gott åt det många gånger "Jag kan se i dina ögon att du är ond."

Har ni några roliga citat ni vill dela med er av?

Puss/ Asta

11 kommentarer:

  1. Pappa/mamma jag är hungrig svar är man inte hemma när mat och stryk vankas...

    Ville du ha kaffe? Nej nej jag är bara på genomresa... (historien bakom den är underbar)

    Sen klassikern; det som inte dödar, det härdar. (alltid för allt när som helst och hur som helst)

    Här kommer Moa! (hahaha man måste vart där)

    Sedan har vi säkert massa fler men inga jag kommer i håg just nu, återkommer

    SvaraRadera
  2. Älskar 123 Schtunk i Varberg, där Lasse Beischer en gång glömde replikerna, det blev pinsam tystnad och han bara slängde ur sig till sin motspelare: - Och bilen går bra?
    Så det säger vi glatt om det blir tyst vid matbordet nån gång : - jaha, och bilen går bra?

    SvaraRadera
  3. Jag har ett radiocitat som jag gillar. December 1999, intervju med en champagneexpert inför millenieskiftets fester, experten får frågan om det kan gå fel och ske olyckor när man öppnar flaskan. Experten svarar, oerhört snusförnuftigt, "Om man gör rätt blir det sällan fel" Nähä??? SÅ det brukar jag säga ibland, men ingen fattar att det är ett citat...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äskar såna där snusförnuftiga torra repliker som blir roliga just därför och som ingen annan riktigt fattar. Ska nog sno den...

      Radera
  4. Vi hade en dörrvakt från Uruguay, 2 meter bred och lika hög men ruskigt snäll.En kille var skitjobbig och packad, envisades med att han skulle in.Tjatade öronen av den stackars dörrisen som till slut sa" nu promenerar du på mina nerver". Den använder jag när folk är pest och pina;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rätt bra uttyck :) Så kan det ju faktiskt kännas,

      Radera
  5. Det finns människor som ser andras fel, men inte är lika vidsynt inför sina egna. Här kommer ett passande citat: Han ser flisan i andras ögon, men inte bjälken i sitt eget.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Anonym... jag vet inte om det var en pik? :) Men jag tror att det gäller oss alla faktiskt. Det är alltid lättare att se andras fel, lösa andras problem osv. Nåt att tänka på. Även för mej.

      Radera
    2. Det var absolut ingen pik!! Varför tror du det? Jag gillar din blogg och besöker den ofta. Du har kloka och sunda tankar,även om jag naturligtvis inte alltid delar dina åsikter.Visst är det som du säger; att andra människors problem är lättare att ta sig an.

      Radera
    3. Tack! Ja varför trodde jag det, tja kanske för att jag vet att jag kan vara en riktig bessersmitter ibland, särskilt i bloggform.
      Men jag tackar å bockar för dina ord, för att du gillar mina rader. Kram på dej

      Radera
  6. Kan inte vi sjunga We shall overcome

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare