lördag 19 juli 2014

Noahs doppresent

 

Tänker ni också alltid på Griseknoen när ni äter körsbär?
Tänker ni på Nangiala när någon dör? Å på Mattis som mist Skalle-Per när någon sörjer?
Tänker ni oxå på farbror Melker när någon håller på att ramla i vattnet och på Pippi när ett barn är så där lite oförskämt framåt?
Jag gör det och i oändligt många fler situationer. Astrid Lindgren är interagerad med min barndomssjäl.Noahs mamma önskade sej böcker till Noah i doppresent av oss. Jag köpte honom några tegelstenar.
Enklare pekböcker är billigare och det köper vi allt eftersom.
Hans mamma hade redan köpt sin Lindgrens favorit Mio min Min.
Jag köpte mina Bröderna Lejonhjärta och Ronja Rövardotter. Dessutom köpte jag en väldigt tjock och heltäckande bok om Emil i Lönneberga.
Jag hoppas vi får många fina stunder med dem och ännu högre hoppas jag kunna föra över min kärlek för Astrid Lindgren till Noah.
Genom hennes böcker lär han sej allt han behöver leva om livet egentligen.
Att vara föräldralös, att det finns föräldrar som är alkoholister och där barnen kommer i andra hand, att det finns klasskillnader. Att dö, att sörja nån som dött, att man kan vara stark och samtidigt gråta å att det är okej. Arga gubbar som inte tycker om barn, sura tanter som inte heller tycker om barn, lyckan av att få älska ett djur samt hur exakt det går till att hissa upp en lilllasyster i flaggstången så hon ser ända till Mariannelund Varberg.
Mod, att man kan mer än man tror, att det alltid finns någon som älskar en, vikten av riktiga vänner, hur det känns att inga vänner ha. Konflikter, kärlek, bus
Allt det där å mycket mer vill jag ju att han ska lära sej.


Jag vill att han i sin barndoms kappsäck får med sej upplevelsen av att nybadad och kammad, i ren pyjamas få krypa upp i sängen, sätta sej väl tillrätta i mormors knä och sedan andlöst lyssna på dessa fantastiska historier. Jag vill att han ska få med sej i barndomens kappsäck hur vi efteråt låg i mörkret och pratade om böckerna, om det som var bra å det som var läskigt, om det som var fel och det som var svårt att förstå. Puss/ Asta

3 kommentarer:

 1. Åhhhhhh - så vackert!! Och så oändligt viktigt! Kram

  SvaraRadera
 2. Så vackert att jag blir tårögd! Jag har samlat på mig de flesta lindgrenfilmerna och längtar tills Tora är stor nog att se dom. Vi tittar redan på Lotta, Saltkråkan, Bullerbyn, Pippi och Emil men det känns som att Mio min Mio, bröderna Lejonhjärta och Ronja får vänta ett par år. Böcker läser vi för fullt och jag längtar till hon är stor nog för de stora äventyren!
  Ni ger en fantastisk gåva till Noah - vilken tursam pojke han är som fått födas in i en så fantastisk familj!

  SvaraRadera
 3. En av de bästa doppresenter som finns!

  SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare