fredag 29 juni 2012

Reaktioner på ny valp...




... I urval.

Pappa: Tänk dej för om valpen, det säger jag i all väl mening
(Im a big big girl daddy. Snudd på kärring.)

Mamma: Åhh vad roligt, vad ska han heta? Gottfrid? Ja det var... ehh, annorlunda
(Visst var det, världens sötaste namn på världens sötaste valp. Valde mellan Thorsten å Gottfrid. Men min första uppfödare säger att de blir som sin namne å här ska vi inte ha nån ADHD typ med alkoholproblem aldrig hur snygg han är (Flinck) utan kloka, stora, snälla Gottfrid i Änglagård som namne.)

Mini: Vi ska få en ny valp! Vi ska få en ny valp! Vi ska få en ny vlp! Vi ska få en ny valp! Vi ska få en ny valp! Ehhh, hur lyckades du övertala pappa?!
(Kvinnlig å barnförbjuden listmin älskling, Trust me...)

Mormor: Men en till sån stooor. Hur ska det gå? Kan du inte skaffa dej en liten hund, det skulle jag kunna förstå, en rottweiler eller nåt.
(Hahaha, jag har sagt precis samma ord själv till en hårding i området med rottis. "När jag blir äldre å inte orkar med så mkt hund skaffar jag kanske rottweiler"... ni skulle sett hans min.)

Mannen (nån vecka efter att han okejat det): Du, nu kom jag på nåt! Han dreglar väl inte mer än Märta, jag tycker inte om dregel.
(Inte då älskling (de har större läppar) de dreglar snarare mindre. Harkel.)

Märta: Lillebror hit å lillebror dit, I don´t understand what it means.
(Honney, du kommer att förstå. Snart! Men du är fortfarande mammas fina kicka.)

Kompisen Carina (som förstod att nåt STORT hänt) Ska du ha barn? Barnbarn? Valp... Hur fick du maken med på det?!
(Som sagt, kvinnlig list. Du är över 50 år... nog borde du väl veta hur man lindar sin karl runt ett finger.)

Kompisen Cissi: Kul. Åhhh vad roligt, hur fick du maken med på det?!
(Darling, se svar ovan.)

Till Gottemannen. Jag älskar dej redan. Jag lovar dej bästa tänkbara liv. Sällskap, schysst mat, stora vyer att springa på, gemenskap, mjuka soffor, massor av pussar, långa promenader, korv å grisöron, att bli prioriterad. Älskad till vansinne.

Puss/ Asta

5 kommentarer:

  1. *skrattar* Jag är helt övertygad om att Gottfrid kommer att tycka att han kommit till himmelriket!!

    krampåre

    SvaraRadera
  2. Lille Gotten...ser fram emot bilder. Appropå Kokvinnorna så intervjuade jag filmmakaren i februari (Anders Gerdehag). Jättebra föreläsare, såååå roliga berättelser om de två systrarna. Se om du har chans.

    SvaraRadera
  3. Eller, alltså gå och lyssna på filmmakaren... (kan inte formulera mig idag, tur att man inte lever på att göra sånt...vänta nu...)

    SvaraRadera
  4. Det blir säkert helt underbart och det får mig att längta efter en liten valp. Och typen av kommentarer? Ja du, det känner jag igen. Folk tycker så mycket så. Det bästa är att skratta åt det. Eller hur? Kram och Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Ja folk tycker alltid när man skaffar sig valp om både det ena och det andra. Min syster igår tyckte det var så opraktiskt att ha hund överhuvudtaget framförallt flera. Tänk om somliga inte la sig i....eller de glada ropen kan väl få höras förstås....lycka till med din fina valp!

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare