måndag 4 juni 2012

SD's nya framgångar

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.

Enligt United Minds undersökning har Sverige Demokraterna nu gått om Miljöpartiet och är med sina 8,7% Sveriges tredje största parti.
Hur skall man tolka detta?
Skall vi med dessa siffror anta att fler av svenskarna vill se att vi stänger våra gränser för flyktingar och helst kastar ut en del av "packet" än att vi skall ta krafttag för miljön?
Skall man med dessa siffror anta att närmare 10% av den röstande befolkningen i Sverige är rasister?`
Nej, jag tror inte det är så enkelt.

Åsa skriver ett utmärkt inlägg om detta idag.
Att det handlar om åsiktslathet, om att alla dessa sympatisörer omöjligt kan ha satt sej in i SD's partipprogram, om att det är "skönt" att höra ett enkelt resonemang som serveras.
Även jag kan känna mej förbryllad och förundrad över hur många människor som avfärdar politik som "tråkigt, meningslöst, ingenting som jag är intresserad av" men kan ägna fullt fokus åt Melodifestivalen eller Big Brotherfinalen.
Vuxna människor som inte orka sätta sej in i någonting och som köper enkelt serverade sanningar.
Precis som Åsa skriver.
Något är ett problem, problemet är inte vi, bort med problemet och problemet är löst. Klart!
Massor av pengar över till precis  allting bara invandrarna försvinner.

Men för i helvete!
Det finns gränser för hur dum man får lov att vara om man inte har en diagnos som rättfärdigare ett kognitivt nedsatt tänkande.
Jag blir så trött!!!

Puss/ Asta

3 kommentarer:

  1. Jag svarar på det på samma sätt som jag svarade inne hos Åsa - fy fasen för folks oengagemang i sin egna framtid. För att de köper lätta populistiska argument, för att de inte orkar BRY sig, utan TROR en väldans massa... *suck*

    Och som svar till någon som kanske vill ironisera över det jag skriver: jag HAR läst SD partpolitiska program. Läst alla reviderade upplagor. OCH varit på ett flertal av deras möten. OCH jag skulle ALDRIG rösta på dem!!!

    SvaraRadera
  2. Otäckt är vad det är. Nina berättade för mig igår också om en riksdagsherre som tillhörde moderaterna som yttrat sig så idiotiskt om invandrare så det var skrämmande. Han talade om flyktingar och hur människor gjort ett misstag att komma hit. Som om det var en nöjestripp och inte att människor faktiskt ser sina barn blir mördade och lemlästade (Syrien) på öppen gata och det finns en slags valfrihet i att vilja sätta sig i säkerhet och överleva.
    Usch, vilken människosyn man har när man är så enkelspårig som många är. Men inlägg med politik är du suverän på i vilket fall som helst. Kram! :)

    SvaraRadera
  3. Man tackar. Så viktigt att man tänker liiiiite längre någon jäkla gång.

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare