onsdag 1 augusti 2012

Ligga?



Skåderspelerskan Cecilia Forss lägger undan en vara på Kjell & Co och får därefter ett "sex sms" från säljaren som består av ordet "Ligga?"
Hon blir upprörd, anmäler saker... antar jag och killen får sparken.

Men alltså, VAR det så himla farligt?!
Tycker ni det?!
Så farligt att det var värt att en kille fick sparken från sitt jobb?

Är allting "sextrakasserier" numera?
Minsta (okej då) taffliga komplimang?
Finns det inget som heter uppvakta eller "ragga lite"?
I så fall blir jag sextrakasserad varje vecka...
Själv skulle jag tagit det som en komplimang. Är man ointresserad av att ligga så är det väl bara att svara "Nej tack" alternativt "Ehhh, med dej? Skulle inte tro det!" om man vill snäppa till lite men sparken?!
Cecilia Forss uppges i alla fall vara nöjd

Man kan även ifrågasätta om karln fått sparken om jag anmält? El om det var för att Forss är en kändis?

Puss/ Asta

21 kommentarer:

  1. Åh, vad skönt att du skrev det här inlägget! Jag kände precis samma sak. VAR det egentligen så farligt? Eller? Känner mig helt förvirrad i frågan.

    SvaraRadera
  2. För mig handlar det inte om att det är en kille som har raggat på någon som inte vill bli raggad på.

    Det är OFÖRSKÄMT och OFÖRLÅTLIGT då ett företag/anställda använder kunders personuppgifter för eget bruk.

    Om jag har lämnat ut dem i förtroende för att jag vill bli kontaktad för att köpa företagets varor/tjänster förväntar jag mig att mina personuppgifter endast används i syfte för affär.

    SvaraRadera
  3. Svar till både anonym och Åsa...
    Jo men alltså det är klart att det inte var bra! Jag bara menar att det inte var sååå farligt.
    Om killen förföljt henne, ringt henne i parti å minut,tjatat... ja då är det trakasserier. Men om han kände att "eh va fan, jag drar iväg en chansning på den snygga bruden å ser om hon nappar" och nähä det gjorde hon inte... fine och slut på historien... är det då "oförlåtligt?!"
    Jag tycker inte det var så jäkla farligt nej...

    SvaraRadera
  4. Man kan ju undra hur försäljaren fick tag i hennes telefonnummer? Kände de varandra och han hade fått det privat, eller har han fått uppge det isamband med att hon la undan varan? kände de inte varandra är det ju oerhört korkat av en försäljare att göra en sån grej! Jag tror inte hon kommer tillbaka och köper produkten. Men då hon anmält antar jag att de inte kände varandra.

    Sen är inte Cecilia Forss någon som jag beundrar sen hon med dåld kamera raggade killar för en trekant och sen gick där ifrån och skojade att hon var stelopererad! Ett hån mot alla handikappade? och mot killen hon raggade upp för att visas upp i TV. Men i TV kan man tydligen ta ut sina svängar och göra satir och trakasera och det skall vara roligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Niklas... "Ballar av stål" va?! Ja det var ju inte helt "etiskt" det heller... fast lite roligt ändå :) Antar att folk får välja om de vill vara med.

      Radera
  5. Jag håller faktiskt med Anonym. Grejen är ju att hon förmodligen inte gett honom tillgång till sitt telefonnummer som privatperson, utan som anställd. Då ska han inte ta sig de friheterna. Sen tycker jag också att sparken (speciellt i dessa tider där jobb knappt existerar) kanske var lite hårt. Men att hon blir upprörd förstår jag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eve. Börjar förstå att det var själva missbrukandet av personuppgifterna som folk upprör sej överå inte sms'ets budskap... för så tolkar jag flertalet. Kram

      Radera
  6. Det är väl upp till var och en att dra gränsen vid vad man tycker är OK eller inte, jag skulle inte heller tvekat på att anmäla! Vad han gjorde var otroligt oproffsigt, och det är fan inte alltid man vill bli raggad på, speciellt inte halv två på natten av en komplett främling som norpat åt sig ens mobilnummer.

    Nej, det är inte okej, och det är fan rätt att han fick sparken. En kunds personliga uppgifter ska ALDRIG användas till något annat än att ha kontakt med kunden på en proffsig nivå. Det är lika bra att han lär sig det nu och slipper få sparken i framtiden för att han klantar till det igen.

    Cecilia gjorde helt rätt. Ingen tvekan om saken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som du skriver, säkert har man olika gränser. Kan tycka att sparken var väldigt hårt men... vi tycker olika helt enkelt :)

      Radera
  7. Tycker inte heller att det är en jättestorgrej, ja han har missbrukat ett förtroende! Men sparken Nej, nu hade ju killen en provanställning så han får faktiskt skylla sig själv.

    Sen twittrade hon om detta och lade ut det på instagram och många kommenterade och tyckte att det var dåligt och snudd på skandal-Nej jag tror inte att han hade fått sparken om hon inte var en offentlig person! Läs KÄNDIS!

    Det kunde ju blivit livslång kärlek som började med ett sms... eller också en sjuk persons start på trakasserier... man väljer själv...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Annanasgumman... blir inte klok påditt svar men tolkar det som att vi tycker ganska lika?? Kram

      Radera
    2. Typ ja vi tycker ganska likt, men mest att var sak har sin tid...

      Radera
  8. Tycker man har missat det viktigaste i denna diskussion: Var han snygg?? :-D
    //Lisa (gissa vem)

    SvaraRadera
    Svar
    1. :)) Sant. Dock har jag oxå undrat haha.

      Radera
  9. Jobbar inom kundservice och skulle definitivt fått sparken om jag gjort samma sak. Det handlar om att det inte funkar att ha anställda som inte förstår att det inte är okej att missbruka personlig information som ska hanteras varsamt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nea, svarade Pelle innan dej... men ger efter för trycket :) och förstår att det är jag som resonerar udda här.Kanske ärjag allt för präglad av den typens könsroller?

      Radera
    2. Inom mitt jobb handlar det om att man har skrivit på ett kontrakt om bland annat att man inte får göra saker som kan ge företaget negativ publicitet eller skada företaget. Sen kanske han som skrev smset inte menade att skada, men det får ju sådana konsekvenser. Kan tycka att det som skrevs i smset kanske inte var så farligt, det som är allvarligt är att han har missbrukat ett förtroende och det kan kännas obehagligt att man inte vet vad som händer med privata uppgifter.

      Radera
  10. Jag tycker att Kjell & kompani gjorde helt rätt. Vad som uppfattas som stötande är ju ytterst individuellt. När den ene kanske gillar att få en hand som nyper en på röven, så kanske en tredje blir otroligt stött. Man kan alltså inte hålla på att argumentera om huruvida det är mer eller mindre "farligt". Forss är en offentlig person och kanske kände att SMS:et ifråga blev obehagligt? Speciellt med tanke på att personen nu har hennes mobilnummer.

    Det ska vara nolltolerans när det kommer till sexuella trakasserier, oavsett hur det gått till.

    Jag flummar, hoppas du förstår hur jag menar ;) trevlig blogg förresten, hittade dig genom Lady Dahmers kommentarsfält.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Pelle. Välkommen hit!
      Ja, ni har säkert rätt... å som sagt mana är olika. Kanske ärdet en generationsfråga hur lätt man uppfattar något som stötande? Kanske är jag genom åren bara allt för van vid attkarlar som tar sej rättigheter finns överallt.

      Radera
  11. Snubben var ett pucko som skickade slippriga sms under pågående tjänsteutövning; dessutom med privata uppgifter som han fått av en kund! I mina ögon ett grov övertramp, som en kund borde slippa. Som arbetsgivare måste ett sådant agerande få konsekvenser tycker jag. Sedan kan man diskutera om avsked är för drastiskt, men för Kjell o Company är det ju bara att plocka in en ny 19-åring./ farbror blåbär

    SvaraRadera
  12. *ler* Jahapp!! Ser att det varit en hel del aktivitet här! Tänk vad detta kan uppröra och engagera.

    Hur tycker då jag? Jo, jag tycker att det var otroligt oproffsigt av försäljaren. Ett klart övertramp. På samma sätt som stackars telefonförsäljare ringer hem till mig och säger "Heeeeeeejjjj Monika. Hur mår du idag?" Obehagligt. Men sexuella trakasserier? NEJ! Faktiskt inte.

    Sedan en annan sak - Nea skriver här ovan om att man måste skriva på ett kontrakt om att inte misskreditera sitt företag med mera (inte "skada det") DET tycker jag är lite obehagligt - att man skall skriva på ett sådant papper. Att företaget känner att det behövs. Kan man inte arbeta med sin personal på ett sådant sätt, erbjuda sådana villkor, att sådant inte behövs? Översittarfasoner. Jag är lojal mot min arbetsgivare - men om det på något vis uppdagas något om felaktig särbehandling, fusk osv, skulle jag inte tveka att anmäla min egen arbetsplats. Och det skulle nog räknas som att "skada företaget"..

    Kram

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare