torsdag 23 augusti 2012

Ulf Brunnberg gör det igen

Ulf Brunnberg.

... är den karlen på riktigt kan man undra?!

I dagens Aftonbladet (som i sin tur hänvisar till en intervju i Slitz) uttalar han sej om ihjälslagna Karen (ni minns kvinnan som arbetade på häktet och blev ihjälslagen av en intern) och menar att det är feminismens fel.
Kvinnor är fysiskt underlägsna män.
Förvisso.
Nu vet jag inte hur väl en stor stark karl skulle klara av att överösas med slag bakifrån från en batong?
Men det har kanske Ulf Brunnberg koll på?
Flertalet män som jag känner skulle inte fixa den situationen. Den enda jag känner som möjligtvis skulle haft en chans är av honkön. Märta.
Således är det inte ett feministiskt problem. Karen hade blivit mördad även om hon hette Karl.
Problemet var att hon befann sej ensam utan förstärkning med en mycket farlig kriminellt belastad person.

Brunnberg fortsätter sitt utspel.
Jag kan riktigt se hur han gottar sej ihop med en av Slitzredaktionens journalister i ett sånt där "men to men talk."
Han talar om kvinnliga brandmän som "för fan inte ens orkar dra ut en brandslang."
Jag har själv dragit ut brandslang på brandövningar för jobbet. Det är inte speciellt tungt.
Å utan att känna till kriterierna för att få arbeta som brandman så tar jag för givet att det är samma sak som inom ambulansen.
Där genomgår du olika tester, samma för män som kvinnor, som du måste klara av.
Du måste orka bära X antal kilo på bår i en spiraltrappa osv.
Nej, Brunnberg snackar skit och skämmer ut sej. Det är vad jag tycker...

Det gjorde han förövrigt i en helt annan fråga nyligen. Då tillsammans med ett gäng andra kändisar.
I frågan om att ha RÄTT att framföra båt efter alkoholintag.
Inskränkt frihet ropade han då.
Som om det vore en rättighet att få vara berusad på sjön.

Kan det vara en begynnande demens som har drabbat den stackars mannen?

Puss/ Asta

13 kommentarer:

  1. Usch och fy, riktigt pinsamt och han gräver väl sin egen grav på något vis, förhoppningsvis. Kram och du glömde ju hälsa Amo välkommen till bloggen! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dessvärre gräver han väl ingen grav alls. Om man inte menar med att han är körd hos feminister. Han skrattar hela vägen till banken och får en massa ryggdunk fr andra grottmän.

      Radera
  2. Helt otroligt... Jag gissar på begynnande frontallobs demens. Han kränker ju Karens familj, och lägger ansvar på något annat. Hoppas karln är singel och att han ej har barn som han påverkat med sina åsikter

    SvaraRadera
  3. Om det tex börjar brinna i din lgh/hus och du hittas avsvimmad inomhus så hoppas jag det är en lång och stark man från brandkåren som hittar dig och inte en tunn kvinna på 1.60. För då är du död inom kort. Det har inget med feminism eller ej att göra utan är verkligheten. Den verklighet som skall få dig utburen till friska luften. Liksom att en person på 1.60, smal och tunn, man som kvinna, inte passar in på fängelser och häkten. Då är du naiv.

    SvaraRadera
  4. Om det tex börjar brinna i din lgh/hus och du hittas avsvimmad inomhus så hoppas jag det är en lång och stark man från brandkåren som hittar dig och inte en tunn kvinna på 1.60. För då är du död inom kort. Det har inget med feminism eller ej att göra utan är verkligheten. Den verklighet som skall få dig utburen till friska luften. Liksom att en person på 1.60, smal och tunn, man som kvinna, inte passar in på fängelser och häkten. Då är du naiv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du är naiv om du tror att någon, man eller kvinna, klarar av att överösas med batongslag i huvudet bakifrån.
      Om det börjar brinna har den lilla kvinnan på 1,60 gått igenom samma styrkekrav och fysmätningar som mannen. Känner mej helt trygg där.

      Radera
  5. Bry dig inte om en småsenil gubbstrutt. Spar energin/ Blueberries

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är sant. Det finns viktigare saker att uppröras över. Men tänk om kloka människor fick samma massmediala uppmärksamhet som token Brunnberg.

      Radera
  6. Tjaaa du A, vad skall man säga om det??? Att han är tokig? Absolut - och att han blandar äpplen och päron...

    Kram

    SvaraRadera
  7. Proven inom brandkår är ändrade för att passa personer med lägre kroppsvikt(läs kvinnor), t.ex rullbandsprov. Inom polisen olika krav vad det gäller lyft och löpning för olika kön. Tidigare kvotering inom polis, numera enbart positiv särbehandling som inom brandkåren, gällande kvinnor och etnicitet. Vill du ha chanser idag, se till att vara kvinna, helst född i Afrika eller Asien. Att inte flertalet är kvinnor beror enbart på att det är oerhört många fler män som söker dessa arbeten.

    Försök att vara ärliga, de olika könen behöver och kompletterar varandra, men bortse inte från fakta, det finns olikheter både på det fysiska och psykiska planet. När det gäller den fysiska delen gör det män mer lämpade i vissa yrken, inget konstigt med det. Gällande det psykiska och yrkesval får det bli en annan diskussion.

    Dan

    SvaraRadera
  8. Dan. Att män är starkare än kvinnor betyder inte att kvinnor är svaga.
    Det stavas fysträning och teknik. Jag känner många vältränade kvinnor som är starkare än min make som är 1,90 lång.
    Vi behöver ju inte göra debatten fånig. Därtill har kvinnor andra positiva egenskaper som man gärna söker inom ex polisen.

    SvaraRadera
  9. En debatt görs fånig om någon använder sig av härskartekniken att skriva att någon annan gör debatten fånig. I övrigt, positiva kvinnliga egenskaper, vilka det finns många utav, kommer väl till sin rätt exempelvis inom polisen, dock kanske inte när det gäller handgemäng med "buset", varför det är rimligt med olika arbetsuppgifter.

    Dan

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare