torsdag 9 augusti 2012

Tycker du att jag sköter mej?



Det närmar sej de stora bloggelefanternas egna mästerskap. Veckorevyns Blogawards.
Tänk känslan att någongång få vara nominerad där!!!
När jag började blogga för hundra år sedan var det faktiskt mitt mål... att bli stor bloggare, kanske till och med tjäna lite pengar.
Suck ja... men alldeles oavsett hur mycket jag uppdaterat, haft privata bilder, connectat med andra, skrivit spännande rubriker så blev det inte så...
Å nu är jag nöjd ändå. Jag har ju VÄRLDENS bästa läsare!

Jag har spanat in bloggarna som är nominerade och den enda av dem som jag läser med omväxlande glädje å förfäran är Lady Dahmer.
Vi tycker verkligen inte lika om allt eller särskilt mycket men underhålla, skriva och skapa uppmärksamhet DET kan hon och hon provocerar inte bara för saken skull (joo, ibland) utan har ett budskap hon brinner för.
Resten är rätt bleka faktiskt.
Tråkiga alternativt vansinnigt korkade.
Det nya stolpskottet "stjärnskottet" Widsteth eller vad hon heter får ju Kissie att framstå som en rätt sund och sympatisk tjej.
Jag vill inte vara elak men det är syftet med hela hennes blogg att framstå som så dryg å bimbo som möjligt och slå på så många hon hinner på vägen.

I alla fall, tävlingen fick mej att tänka på... bloggetik... kommer inte på nåt bättre ord.
Nyligen blev en av mina läsare och fb bekant sårad över att hon upplevde att jag negligerade hennes kommentarer.
Det var absolut inte gjort med mening av mej och jag är så glad att hon sa till så jag fick veta hur hon kände och be om ursäkt, förklara mej.
Jag tror att vi alla har ganska olika syn på det här med bloggetik och facebooketik.
Själv svarar jag på mina kommentarer en å en ibland, när jag känner att jag hinner eller har nåt att tillföra. Ibland för att jag vill bekräfta läsarna och visa min uppskattning.
Det blir så mycket roligare att vara läsare om man bekräftas för det man skriver. Så tycker i alla fall jag.
Samma sak på facebook, jag svarar ibland. Om jag har nåt å säga.
Jag läser inte bloggar bara för att den som bloggar läser min. Jag kommenterar inte bara för att "betala tillbaka." En del tycker att det hör till god ton, en del kanske anser att jag i och med det, är lite smådryg. Men jag ser det inte så helt enkelt.
Däremot vill jag att alla som läser och tycker nåt på min blogg... medhåll el mothugg... ska känna att jag ser dom och att jag uppskattar engagemanget. (Ja, självklart inte om man BARA kommer in för att vara otrevlig... sånt märks rätt fort.)0 Jag har haft ett sånt "troll" från Göteborg till och från genom åren.

Lady Dahmer har aldrig svarat på mina positiva kommentarer, däremot bitskt på mina ifrågasättande.
Hon tackar inte för att människor uppger sej ha röstat på henne, varken en å en eller kollektivt och i min värld är det ohyfsat. Drygt.
Men kanske inte i hennes.
Vad jag vill ha sagt med allt mitt svammel, förutom att jag uppskattar er, är att det är så olika det där hur man ser på det... hur man är en god samhällsmedborgare i Bloggdala och på fejan.

Hur ser ni på bloggetik? Vad är det för er?

Puss/ Asta

18 kommentarer:

  1. Jag har semester just nu och sitter inte här speciellt mycket eftersom att mina barn och min man är prio ett. Jag har ansträngt mig väldigt mycket sen blogg.se gjorde om att just ta mig tid och svara på de flestas kommentarer vilket tar en jävla stor del av min tid med tanke på att jag får hundratals (dock ej under semestern som sagt) och blir faktiskt ganska irriterad på dig nu.
    -

    Jag har dessutom, FLERA gånger, skrivit tack-inlägg till er läsare. FLERA GÅNGER. Jag hade såklart planen att göra det även denna gång men du tog bort lite av glädjen nu.

    -

    Läs gärna förra årets blogawards-tack: http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2011/september/man-kanske-skulle-halla-ett-tal-da-ra.html

    andra tack-inlägg riktade till er:
    - http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2011/august/varfor-kan-inte-alla-bara-alska-mig.html
    -
    - http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2012/january/karlekskvitter-och-positiva-kommentarer.html
    -
    - http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2010/november/att-bara-fa-trakiga-intentsagande-och-operson.html

    jag tycker faktiskt att det räcker ganska bra. jag tyckert inte att jag måste tacka varje enskild läsare personligt (25000 i veckan) utan hoppas att de flesta fattar att jag inte hinner och att jag försöker visa uppskattning på annat sätt. Om du känner dig förbisedd så är det tråkigt men inte min mening och absolut inte personligt gentemot dig.

    dessutom krånglar blogg.se nåt förbannat just nu och det är skitsvårt att svara på kommentarer-. det funkar kanske hälften av gångerna och tar lång tid. Detta har pågått en ganska lång period och är ingenting jag kan styra över.

    SvaraRadera
  2. LD. Det är väl i så fall inte första gången du blir irriterad på mej, för det blir du ju över alla som inte applåderar. Jag tycker att du är BRA! Begåvad rent av, därför har jag röstat på dej, därför kommenterar jag regelbundet och därför länkar jag då o då från mina inlägg.
    Å som jag skrev, jag menar inte att du ska svara ALLA (jag gör inte det själv trots att jag har mkt färre läsare) men ett "hör ni, tack för att ni röstadt och peppar" är väl inte för mkt begärt.
    Dessutom, vad det gäller för egen del, får jag alltid arga bitska svar om jag skriver nåt kritiskt, allt annat skiter du i...
    Nej, du behöver inte ge mej el nån annan cred var gång och som svar på din kommentar i ditt inlägg, nej, jag blir inte förvånad över att du har dåliga sidor oxå, men för mej framstår du som någon som är smart, begåvad men har en smula ( eller ett kilo) hybris. Så jävla allsmäktig är du inte trots allt att du kan unna dej att vara otrevlig mot alla som inte utbrister halleluja.

    SvaraRadera
  3. Som sagt; jag tackar alltid mina läsare ordentligt när de peppat eller röstat. Alltid.

    Varsågod och se länkarna för referens eller googla, det finns många fler. Här är t.ex ännu ett: http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2011/september/hurra-jag-vann-en-macbook-fran-studeravidare.html

    Att du upplever mig som otrevligt är antagligen för att du har en tendens att skriva ganska otrevliga kommentarer emellanåt. Ungefär som nu. Då svarar jag i samma ton helt enkelt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. LD... du är ett under av självinsikt :)Tänker inte tjafsa mer med dej. Trist att du upplever mej som otrevlig, de flesta ggr jag skriver till dej håller jag faktiskt med. När jag inte gör det är jag aldrig hårade i tonen än vad du är. Men som sagt, att t åt dej kritik el se saker ur annat perspektiv är inte din starka sida va?!

      Radera
  4. jag tar absolut åt mig kritik om jag tycker den är befogad. nu var den inte det. Du hade fel helt enkelt.

    SvaraRadera
  5. jag har gett dig fem exempel på inlägg där jag tackar mina läsare.

    SvaraRadera
  6. men jo dina kommentarer har blivit trevligare. du var hetsigare förr. att jag förbisett dig har inte varit med mening utan berott på 1. många kommentarer att svara på och 2. krångel med blogg.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. LD... du ser, jag tar mej. Om ett år kanske jag är riktigt okej.
      Men alltså, jag tror vi missföärstår varandra lite, det blir lättså i det skrivna språket. Jag känner att du missförrstår mej iaf.
      När jag skrev om att du inte tackade så menade jag i en rad i nåt av de närmsta inläggen, men jag skrev oxå att det är MIN syn på bloggetik. Jag fick som jag skrev själv "skäll" nyligen för att jag "betedde mej nonchalant" i hennes ögon... och bad om ursäkt även om det inte var min mening för jag såg det inte som hon.
      Du skrev nånstans att jag får otrevliga svar för att jag är otrevlig... hmmm... är inte helt med dej där men du driver med mening en provokativ blogg, stoltserar i presntationen med att vara stor i käften... det är klart att du ibland får mothugg då.
      Well, jag ska tänka mej för när jag kommenterar hos dej i fortsättningen. Försöka vara en smula trevligare.
      Jag ÄR eg rätt snäll :)Ha en bra kväll/ A

      Radera
    2. Men asså, du kan ju inte veta om jag hade tänkt skriva ett tackinlägg. Blogawards körde igång i förrgår liksom. Jag har semester. Blogawards ska pågå fram till mitten av september. Hur vet du att jag inte tänkte göra det i slutet av röstningsperioden, som jag gjorde TVÅ gånger förra året?

      Jag har postat tackinlägg VARJE GÅNG jag fått stöd av mina läsare. VARJE GÅNG. Om du ska kritisera mig för det så kan du väl iallafall göra lite efterforskningar. Jag blir fan skitstött just för att jag HAR varit noga med att gång på gång, i enskilda inlägg, påpeka hur mycket jag uppskattar mina läsare. Och så kommer du och säger att jag är skitkass på det.

      Radera
    3. Sen har jag inga problem med mothugg men då får man ju räkna med att jag hugger tillbaka också

      Radera
    4. LD du lyssnar inte, du försöker inte förstå. Orkar inte försöka förklara mer nu. Du har många kvaliteter men att vara inlyssnande och att "se andra sidan" ligger inte för dej. Jag kan lika gärna svara diskbänken här hemma. Är inte intresserad av tjafs utan att nå konsensus av något slag, därav min mjukare ton i förra svaret. Vi ser på det olika. Vi kan bara konstatera det. Mitt sätt att se det inte mer rätt (el fel) än ditt.

      Radera
  7. Åh Asta vad du exakt sätter ord på mina tankar. TACK! /Silios

    SvaraRadera
    Svar
    1. Silios. Tack för tacket :) Var det nåt särskilt du höll med om eller allt i största allmänhet? Kul att du tittade in. Kram Asta

      Radera
  8. Bloggetik, ja det är svårt det där. Minns gamla amelia dagar för hundra år sedan någon gång på stenåldern när man ägnade timtal med att kommentera alla, för att annars blev det sura miner och även för all del för att få tillbaka själv. Men det är tack och lov passé nu.
    Jag ser också att du har ett annat upplägg ( kanske för min blogspot från början är gammal?) där du kan svara under kommentaren och det kan inte jag. Jag ser inte den funktionen hos mig. Lite trist och det gör också att man får svara i en kommentar till alla för det mesta.
    Jo, god blogg etik är väl att vara artig och trevlig i allmänhet och svara när man känner för det/hinner och skriva tillbaka om man känner att man vill det.
    Men aldrig för att man måste. Sedan så är väl god blogg etik att undvika att länka allt för mycket ( det är bara min åsikt) till sin egen blogg eftersom det känns som vederbörande bara vill göra reklam för sin egen blogg i min blogg för att locka till sig läsare. Känns lite fult/fattigt och som: "Varför behöver du mig?!Skaffa egna läsare!" Men i övrigt så står det väl var och en fritt att göra som hen vill. :) Kram på dig! ( å krya på dig!)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maria. För min del får folk gärna länka (du ser hur olika det är) men jag har sällan "okända" som ger sej till känna. Tyvärr.
      Däremot kan jag se på de stora bloggarna kommentarer som "Fin blogg, titta gärna in på min" och sånt är... trist faktiskt.
      Däremot att pusha, nätverka, göra reklam för varandra. Det är bara härligt. Tror du å jag fortfarande delar en hel del läsare. Kram kram (usch jag är risig än.)

      Radera
  9. Kanske Lill Lindfors kan lära vännerna i bloggdala hur man beter sig?
    "Jag tycker inte om dig, håller inte av dig men jag känner väldig sympati"
    http://youtu.be/qb6el4bwFKM

    SvaraRadera
  10. Hmmm - det här med bloggetik - eller FBetik - är något vi pedagoger diskuterar OFTA med våra elever. Och den enda sanning jag sett i röran genom åren är den att alla sanningar är individuella!!! Det finns helt enkelt ingen sann sanning.

    Det är likadant med sms. Jag svarar INTE direkt på ett sms. Inte för att jag inte vill eller är arg. Utan för att jag kanske jobbar eller kör bil eller gör ngt annat. Vissa har blivit väldigt irriterade på mig för det..

    Kramar

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare