måndag 8 augusti 2016

Om 380 dagar ish...

Från aktivitetspoolen har du inte långt till stranden.


... Ska vi åka hit är det tänkt, till Kos Marmari.
Vi är Min äldsta dotter med Ängla å Mio och Mini å Noah å jag.
Vi ska bo i två lägenheter vilket kommer behövas med så många småbarn och mormors sinnesfrid.
Men jag tror det kommer bli uuuunderbart.

Trots att vi bokat tidigt (tidigt till å med för att vara jag) så har vi letat ett tag.
Men vi hade specifika krav. Nära till havet tänker ni? Ett visst antal stjärnor? Pool?
Nja, det kommer på köpet. Kraven var Inte Turkiet, inte allt för snordyrt och Bamseklubb, Ängla å Noah hade inte accepterat nåt annat så det fick bli ett Blue village hotell.
Jag fick "sälja" mitt krav på att boka havsutsikt för det kunde man bara på sviterna. Bara att hoppas att man slipper glo rakt in i en vägg eller som första året vi var utrikes ner på hotellets sopstation.
Jag brukar dessutom alltid välja att flyga tidigt, finns flera avgångar är det dyrare men väl vält men till Kos går bara kvällsflyg.
Sen kan jag känna ängslan över att det är mycket flyktingar på ön.
Det låter kanske vansinnigt egoistiskt och snobbigt av mej men jag vill inte se elände på min semester. Av den anledningen åker jag inte till några fattiga länder och Thailand med sin prostitution skulle utlösa en depression hos mej.
Det är inte för att jag inte bryr mej. Det är för att jag bryr mej för mycket.
Jag tyckte det var svårt sist vi var på Cypern trots att dit kommer inga flyktingar. Precis innan vi åkte hade den drunknade lilla pojken varit på varenda löpsedel och när jag sedan stod i det ljumna Medelhavet med Syrien nästgårds och "roade" mej så fanns vetskapen om att nån sjömil ut kanske människor drunknar på sin väg mot frihet.
Men med alla dessa småbarn så tror jag att utflykterna utanför hotellområdet inte blir särskilt många.

Mitt mål med resan är att få umgås med mina döttrar ostört. Att få spendera mycket tid med barnbarnen. Att sola och bada. Att äta gott och dricka en å annan drink.
Att sova i stärkta lakan och käka hotellfrukost varje dag.
Avkoppling mer än kulturell förkovring.
Det finns fyra pooler, varav en är en lugn pool å en är en med rutschbanor.
Stranden 50 m bort å gratis solstolar där.
Det ska bli ljuvligt!

Puss/ Asta

Du bor vid en av öns finaste stränder! Solsängar och parasoll ingår.

1 kommentar:

  1. Hej fina du! Det låter underbart med resa, även om det är ett tag kvar :) Jag har varit på tre av Greklands öar (Rhodos, Kreta och Kos) och jag måste säga att Kos slår de andra i hästväg! Är man ute efter party är detta fel ö men jag antar att det inte är målet för er resa :) Kos är ju en väldigt liten ö (bara 4 mil lång) och därmed ganska bonnig, familjär och välkomnande. Det är lugnt, med underbar natur och härliga människor. Och även om ön är liten finns det ett förhållandevis stort utbud av sevärdheter och utflyktsmål. Jag kommer lätt åka tillbaka dit! Nu låter jag kanske som värsta partiska reseledaren hehe men jag gillar ön starkt! Kram Karin

    SvaraRadera

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare