måndag 1 augusti 2016

Så fick man bli lite förbannad idag medInternet är ju fantastiskt och samtidigt en ständig källa till irritation.
Internet... eller det människor skriver och delar på internet... gör mej förbannad varenda dag.

Ett axplock ur dagens irritationsmoment...
Rasismen så klart. Fick idag upp ögonen för ännu en skitsida på facebook som heter "Nej till asylboenden i Sverige" som delar en artikel av nazistsidan Fria tider.
Vidrig läsning. Vidrig spridning av hat. Vidrig störning i empatiförmågan.
Människor flyr för sina liv. De flyr undan den terror som bortskämda européer springer runt å oroar sej över när det är fan så mycket större risk att de cyklar ihjäl sej på väg till jobbet eller sätter en gurkbit i halsen vid frukost eller blir våldtagna av svennebanan på joggingrundan eller röker ihjäl sej eller...

Det är människorna i Syrien, i Afghanistan, i Somalia, i Irak, i Jemen osv osv osv som har anledning att frukta IS på riktigt och dem ska vi stänga våra gränser för. "Nej till asylboenden i Sverige."
Fy fan. Störda jävlar.
Än värre är när en människa jag känner, bryr mej om och tycker om delar sån jävla skit. Då blir jag arg och ledsen på riktigt.
Var snäll lixom!

Inte riktigt lika förbannad men lite matt blir jag av att läsa kommentarerna på en artikel om hundbett och "farliga hundraser" på Nyheter 24.
Så otroligt många människor utan kunskap som ska skrika för full hals om "kamphundarnas farlighet."
Om man... helt uppenbart... inte kan någonting om ett ämne, varför måste man då envisas med att tycka så förbannat mycket och högljutt om just det?
Jag har haft stora hundraser innan jag köpte Dogue de Bordeaux och det kan jag säga att det är en enorm skillnad i hur man blir bemött och respekterad som hundägare beroende på vad du har i kopplet.
Jag kan tänka mej att det är än värre om man har ex en amstaff. Staffar som förövrigt... av dem som kan något om hundar... är kända som några av de mest barnsäkra hundar som finns.

När man talar om "kamphundar" så finns det olika begrepp.
1.)Hundar som en gång i tiden har använts i kampsammanhang. Dit hör flera olika terrier och mastiffer.
2.)Hundar som tränats till hundkamp av vidriga djurplågare.
3.) Hundar med ett visst utseende.

Gemensamt för hundraser vars ursprung har med kamp att göra är att de med fel uppfostran och för liten social träning kan bli hundaggressiva.
De är kända för hög smärttröskel och för att vara mer människovänliga.
De har ett högre motstånd mot att bita människor än andra raser. När de användes inom kamp var det viktigt att människor kunde hantera hundarna med högt adrenalinpåslag.

Alla hundar kan tränas till att agera aggressivt. Inga hundar "låser" käkarna och alla hundraser över 20 kg kan ställa till rejält med skada.
Att använda hundar till hundslagsmål är förbjudet eftersom det är barbariskt och djurplågeri.
Hundar med ett visst utseende lockar fel hundägare.
Det är betydligt större risk att en gangseterwannabe väljer en pittbull eller en mastiff än än cockerspaniel eller golden retriver.
Flertalet av de hundar som krängs billigt är amstaffblandningar och pittbull med smått å gott i sej och när avel sker urskillningslöst ökar riskerna.

Sven Melander uttalade sej till försvar av Sara Larsson och menade att det är inte en ung kvinnas ilska över våldtäkter och hennes vrede över mäns beteende som är problemet.
Under videon kan man läsa en massa kvinnor (och en å annan man, ofta yngre) som hyllar Melanders ord och sen en massa kränkta jävla vita män.
Alltså, jag är så trött på dem. Jag är så trött, trött, trött på män som piper "inte alla män" samtidigt som en ung kvinna får motta dödshot för sin ilska.
Så trött på alla dessa män som inte kan se mönstret i samhället eller sin egen del eller åtminstone FATTA att vi kvinnor vet kanske nåååågot mer än dem hur det är att leva med den ständiga oron över vad män kan ta sej för och begränsa våra liv utefter det.
För fan... Var snäll lixom!

Puss/ Asta


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen att sätta ditt tassavtryck, ditt avstamp, ditt tyckande.
Bloggen är levande genom sina läsare